1
 
 
 
 
 
 
 

    

EEN MOOIE

VAKANTIEWEEK?

Direct reserveren

 

Porlezza

Porlezza, een authentiek dorpje met winkeltjes, restaurantjes en een terras aan het meer van Lugano. Een uitgebreide zaterdagmarkt waarop je lekker kan struinen.

 

Contact

HEEFT U VRAGEN ?
We helpen u graag.
+31 6 53435900 info@lazylugano.nl

Kaartje

Porlezza 

Porlezza ligt prachtig tussen de bergen en aan het meer van Lugano in Italië, net over de grens met Zwitserland. Heerlijk aan het water en tussen de bergen. Een authentiek dorpje met winkeltjes, restaurantjes, terras aan het Luganomeer en een uitgebreide zaterdagmarkt. Tijdens een verbijf in onze chalets, vrijwel direct aan het water op camping Sport International, zijn alle voordelen van dit gezellige plaatsje in Italië onder handbereik.

De chalets van Lazy Lugano liggen in Porlezza een authentiek dorpje met vriendelijke inwoners. In Porlezza is het gezellig vertoeven. Kleine winkeltjes, boetiekjes en restaurantjes in de oude straatjes en een gezellig terras aan de boulevard met uitzicht op het meer. Vergeet ook de markt op zaterdag niet. Leuk voor een ambachtelijk koopje. Op zoek naar wat meer luxe en cultuur? Dan is Lugano op een kwartier rijden een interessante stad of nog iets verder (40 minuten rijden) ligt Milaan, waar historie en luxe winkels volop aanwezig zijn.

Het klimaat is heerlijk. Mediterrane zomers in combinatie met een aangename bries. In en rond Porlezza zijn dan ook veel buitenactiviteiten te vinden, zoals diverse watersporten: surfen, kayak varen en ook tennis, paardrijden en golf. De bergen bieden natuurlijk veel wandel- en klimmogelijkheden.   

Ligging & Bereikbaarheid

Porlezza ligt in het gebied Lombardije en is op verschillende manieren te bereiken.

Eigen vervoer

De afstand Utrecht - Porlezza is 975 km. hoofdzakelijk snelwegen. de laatste 5 kilometer lokale wegen.

Station

Een directe treinverbinding tussen het nabij gelegen Lugano en Amsterdam of Utrecht (nacht-slaaptrein). Daarna een taxi of de bus. De bus stopt bij een centraal gelegen rotonde. De camping is daar +/- 2 km vandaan gelegen.

Vliegveld

Vliegen kan op Lugano, Pisa of Milaan.